ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ
Για τη βάση μπισκότου:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα blender, θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive, μέχρι να έχουν υφή πούδρας. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, τα 45γρ, λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 μικρά ποτηράκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό και λιώνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Σ' ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 60γρ. άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε στο μίξερ το μίγμα σοκολάτας και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατεύσει. Μοιράζουμε την κρέμα στα έξι ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με τα μπισκότα σοκολάτας. Είναι μια παραλλαγή του κλασικού cheesecake που θυμίζει πιο πολύ μους! Ελπίζω να το δοκιμάσετε.
INGREDIENTS:
For 6 short glasses
For the biscuit base:
INSTRUCTIONS:
In a blender, crush the biscuits into fine crumbs. Transfer them in a bowl, add the butter, the salt and mix very well. Set aside. In a small pan add the butter, the chocolate, the 10gr of sugar and the water and melt them at a low temperature. Take it off the heat and add the cream cheese. In a mixer, put the heavy cream and the powdered sugar and beat until the mixture have stiff peaks. Add the chocolate mixture in the mixture with the chantilly cream and beat for about 3-5 minutes until it becomes fluffy. Divide the cream in the glasses and refrigerate for at least 2 hours. Garnish with the chocolate biscuits. It's a different recipe in between a mousse and a cheesecake. I hope you try it!
ΓΙΑ 6 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ
Για τη βάση μπισκότου:
- 100γρ. μπισκότα digestive
- 45γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 100γρ, τυρί κρέμα
- 75γρ, σοκολάτα κουβερτούρα
- 45γρ. βούτυρο
- 25γρ. ζάχαρη
- 100mL κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 60γρ. ζάχαρη άχνη
- 35mL νερό
- μπισκότα σοκολάτας για γαρνίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σ' ένα blender, θρυμματίζουμε τα μπισκότα digestive, μέχρι να έχουν υφή πούδρας. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, τα 45γρ, λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε 6 μικρά ποτηράκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό και λιώνουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Σ' ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 60γρ. άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ. Προσθέτουμε στο μίξερ το μίγμα σοκολάτας και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να αφρατεύσει. Μοιράζουμε την κρέμα στα έξι ποτηράκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Γαρνίρουμε με τα μπισκότα σοκολάτας. Είναι μια παραλλαγή του κλασικού cheesecake που θυμίζει πιο πολύ μους! Ελπίζω να το δοκιμάσετε.
INGREDIENTS:
For 6 short glasses
For the biscuit base:
- 100gr digestive biscuits
- 45gr melted butter
- 1 pinch of salt
- 100gr cream cheese
- 75gr chocolate
- 45gr butter
- 25gr sugar
- 100mL heavy cream 35% fat
- 30gr powdered sugar
- 35mL water
- chocolate biscuits to decorate
INSTRUCTIONS:
In a blender, crush the biscuits into fine crumbs. Transfer them in a bowl, add the butter, the salt and mix very well. Set aside. In a small pan add the butter, the chocolate, the 10gr of sugar and the water and melt them at a low temperature. Take it off the heat and add the cream cheese. In a mixer, put the heavy cream and the powdered sugar and beat until the mixture have stiff peaks. Add the chocolate mixture in the mixture with the chantilly cream and beat for about 3-5 minutes until it becomes fluffy. Divide the cream in the glasses and refrigerate for at least 2 hours. Garnish with the chocolate biscuits. It's a different recipe in between a mousse and a cheesecake. I hope you try it!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου