ΥΛΙΚΑ:
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και περίπου 200mL νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να χυλώσει. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο και κλείνουμε τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα του κιμά πάνω από τα μακαρόνια, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλασσική συνταγή, τέλεια για το χειμώνα!
INGREDIENTS:
INSTRUCTIONS:
In a skillet, at high heat, add the olive oil and the onion and saute for about 2 minutes. Then, add the garlic, the minced meat and the tomato pure and we continue sauteing. Now, add the wine and leave it for tw minutes, until the alcohol evaporates. Add the passata, the sugar, the thyme, the cinnamon, the nutmeg, the salt,the pepper and about 200mL of water, turn the temperature to medium-low and simmer for about 30-40 minutes. Add the basil and turn off the heat. In a pan, boil the pasta according to the instructions on the package and drain them well. Serve the meat sauce on the pasta, add the grated cheese and some freshly ground pepper. A classic recipe, perfect for a winter dinner!
- 1 πακέτο σπαγγέτι νο 10 (500γρ,)
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300mL χυμό ντομάτας
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100mL κόκκινο κρασί
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ένα κλωναράκι βασιλικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αμέσως το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμά και τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι, και περίπου 200mL νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να χυλώσει. Προσθέτουμε το βασιλικό ψιλοκομμένο και κλείνουμε τη φωτιά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε. Σερβίρουμε τη σάλτσα του κιμά πάνω από τα μακαρόνια, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλασσική συνταγή, τέλεια για το χειμώνα!
INGREDIENTS:
- 500gr spaghetti
- 500gr minced beef
- 1 chopped onion
- 1 chopped garlic clove
- 1 tablespoon tomato pure
- 300mL passata
- 3 tablespoons olive oil
- 100mL red wine
- 1 pinch of sugar
- 1 pinch of cinnamon
- 1 pinch of nutmeg
- 1 teaspoon thyme
- 4 big basil leaves
- salt
- ground pepper
- parmesan cheese
INSTRUCTIONS:
In a skillet, at high heat, add the olive oil and the onion and saute for about 2 minutes. Then, add the garlic, the minced meat and the tomato pure and we continue sauteing. Now, add the wine and leave it for tw minutes, until the alcohol evaporates. Add the passata, the sugar, the thyme, the cinnamon, the nutmeg, the salt,the pepper and about 200mL of water, turn the temperature to medium-low and simmer for about 30-40 minutes. Add the basil and turn off the heat. In a pan, boil the pasta according to the instructions on the package and drain them well. Serve the meat sauce on the pasta, add the grated cheese and some freshly ground pepper. A classic recipe, perfect for a winter dinner!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου