Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΓΑΡΙΔΟ-ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ

      ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία γαρίδες βρασμένες και κατεψυγμένες (400γρ. περίπου)
  • 2 ποτήρια ρύζι άβραστο
  • 1 ποτήρι mix λαχανικά κατεψυγμένα (καρότο, καλαμπόκι, αρακάς, φασολάκι)
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
  • 8 κ.σ. μαγιονέζα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1/4 ποτήρι ξύδι (για να ξεπλύνουμε τις γαρίδες)
  • αλάτι
  • πιπέρι
      ΟΔΗΓΙΕΣ:

     Τοποθετούμε τις κατεψυγμένες και βρασμένες γαρίδες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με ζεστό νερό. Μόλις ξεπαγώσουν, τις καθαρίζουμε από το έντερό τους, που βρίσκετε στη πλάτη τους και τις μεταφέρουμε ξανά σε ένα μπολ με νερό, στο οποίο προσθέτουμε το 1/4 του ποτηριού ξύδι. Τις αφήνουμε εκεί για 10 λεπτά. Τις βγάζουμε από το νερό και κρατάμε 5-6 για να γαρνίρουμε. Βράζουμε το ρύζι και τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε, το βρασμένο ρύζι, τα βρασμένα λαχανικά, το μαϊντανό, τις γαρίδες ,τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το αλάτι και το πιπέρι. Πιέζουμε το μίγμα σε μια φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες γαρίδες. Ένα εντυπωσιακό πιάτο, ιδανικό για ορεκτικό σε μια συγκέντρωση φίλων!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου