Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

         ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 100γρ. πέστο
  • 80γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 αστεράκι από κίτρινη πιπεριά
  • 15-20 μπαλίτσες από κόκκινη πιπεριά
       
        ΟΔΗΓΙΕΣ:

       Απλώνουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας το ένα πάνω από το άλλο και κόβουμε ένα τρίγωνο δεξιά και αριστερά και το φυλάμε για άλλη χρήση. Αφαιρούμε το ένα φύλλο και το βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Από πάνω, απλώνουμε το πέστο, τα τυριά και τρίβουμε λίγο πιπέρι. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω και κόβουμε λωρίδες δεξιά και αριστερά. Στρίβουμε αυτές τις λωρίδες. Προσθέτουμε το αστέρι στην κορυφή και τις μπαλίτσες σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά. Μια συνταγή που θα συνεπάρει όλους τους φίλους και τους συγγενείς στα γιορτινά τραπέζια! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου