Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

     ΥΛΙΚΑ:

  • 700γρ. κιμάς μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 250 mL γάλα
  • 25γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25γρ. βούτυρο
  • 150γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι


      ΟΔΗΓΙΕΣ:

      Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο και τα τρίβουμε στον τρίφτη (ή στο μπλέντερ). Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ντοματάκι και 100mL νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά. Σ' ένα άλλο κατσαρολάκι φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε σιγά-σιγά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, είναι έτοιμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τον κιμά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 20 λεπτά περίπου. Σ' ένα ταψί, αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Από πάνω, προσθέτουμ τη γέμιση και έπειτα κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Με ένα πιρούνι (ή με το δάχτυλό μας) κλείνουμε γύρω-γύρω τη ζύμη ώστε να σφραγιστεί μέσα η γέμιση. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αυτή είναι η μοναδική συνταγή για κιμαδόπιτα που θα χρειαστείτε ποτέ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου